АКСИС КОМПЮТРИ - ВАРНА / Как да избегнем риска от загуба на данни
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Как да избегнем риска от загуба на данни

Независимо каква марка е вашият твърд диск, просто е въпрос на време кога ще ви се наложи възстановяване на загубена информация. Няма значение каква ще бъде причината, механична повреда на диска или нещо друго - възстановяване на данни от твърд диск, единичен сървър или RAID масив, винаги в даден момент ще бъде наложително. Повечето от данните се губят поради следните причини:
- Повреда на данните поради вируси
- Физическа повреда на твърдия диск, причинена от падане или невнимателно отношение
- Грешки в твърдия диск поради неправилно инсталиране на операционната система
- Загуба на данни възникнали от форматиране на твърдия диск
- Грешки при съвместна работа на няколко устройства свързани в RAID система

Ако искате да намалите вероятността за загуба на данни, спазвайте няколко основни правила:

1. Правете резервни копия на важните файлове. Ако добиете навика за седмично копиране на най-важната информация върху DVD (външен твърд диск, флаш памет), то с малки усилия ще можете да имате съхранени важни документи като файлове, ценни снимки, MP3...

2. Използвайте анти-вирусни програми. Вирусите проникват в компютъра ви по много начини - те могат да се появят след четене на заразен файл прикрепен към имейл, чрез използване на споделени заразени файлове в мрежата, след посещения на уеб сайтове които използват дупки в сигурността на вашата система, за унищожаване на информация.

3. Използвайте защита от колебанията в електрическата мрежа (UPS). Токовите удари причинени по вина на дружеството доставящо електроенергия или такива причинени от мълния, са най-честата причина за загуба на данни и възможни повреди на твърдия диск.

4. Не извършвайте действия, като например инсталиране на твърдия диск или ремонт, ако нямате опит в такива работи. Ако не знаете как да инсталирате твърд диск или преинсталирате RAID, по-добре е да потърсите помощта на специалист, за да не би случайно да загубите важна информация.

5. Изключвайте правилно компютъра си. Винаги затваряйте всички активни програми, преди да изключите компютъра си. Когато излизате от програмата правилно, преди всичко се съхраняват важните данни с които тя е работила преди затварянето и. Ако изключите компютъра си без коректно затваряне на активните програми, рискът от загуба на данни се увеличава.

6. Никога не отваряйте твърдия диск - не разглобявайте устройството. В повечето случаи данните не могат да бъдат възстановени, след като дискът е бил отварян от неопитен потребител, който иска да знае "откъде идва този странен шум". Оставете диагностиката за специалистите, запознати с всички видове твърди дискове и разбиращи от възстановяване на данни.

7. Съхранявайте резервните копия на отделно място. Винаги трябва да се правят резервни копия на важните файлове, но ако те се съхраняват на едно и също място с основните, то при загуба на едните вероятно ще бъдат загубени и другите и отново, при всички случаи, ще се наложи използване на процедурата за възстановяване на информация.

8. Бъдете внимателни с диагностичните програми. Независимо от факта, че проверката на компютърната работоспособност винаги е препоръчителна, бъдете изключително внимателни при разрешаване на подобни програми за възстановяване на файлове, да извършват своите действия. Проверката на диска може да бъде от полза, но също така може и да предизвика затруднения, ако се наложи да бъде извършен процес за възстановяване на данни от диск, които е бил проверен от такива програми.

9. Бъдете внимателни с околната среда. Поставяйте компютрите си на безопасно и сигурно място, така че те да бъдат предпазени от падане, сблъскване и други физически въздействия. Лаптопите са много удобни за работа, но често стават жертва на небрежно отношение, като падане примерно, след което често се налага да се извършват действия за възстановяване на данни от твърдия диск.

загуба на данни2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna