АКСИС КОМПЮТРИ - ВАРНА / Смяна твърд диск на лаптоп
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Смяна твърд диск на лаптоп

В настоящо време за удобна работа, лаптопът трябва да има достатъчно свободно пространство на твърдия си диск. Това се дължи на повишените изисквания за правилно функциониране на различни програми и операционната система Windows, а така също и промяната на основното предназначение на преносимите компютри. Само преди няколко години те бяха използвани главно за определени задачи, а днес лаптопите са универсални средства с които се изпълняват хиляди различни операции. Също така много хора започнаха да съхраняват на лаптопите голямо количество данни, като например филми, музика, снимки и др.

И ако за собствениците на нови лаптопи притежаващи обемни хард дискове повишените изисквания не са проблем, то за притежателите на 3-4 годишни лаптопи изпитващи остра нужна от свободно място на хард диска, единственото решение прамахващо този проблем е подмяната му с хард диск с по-голям капацитет.

За съжаление не винаги в даден лаптоп е възможно да се инсталира твърд диск със значително по-голям капацитет, тъй като на много модели в BIOS съществуват ограничения, но в повечето случаи е възможно да се увеличи два-три пъти капацитета на хард диска и предвид падащите цени на същите, е добре тази възможност да се използва.

Профилактична смяна твърд диск на лаптоп

Въпреки спецификата на устройството на твърдите дискове, относително високата им устойчивост на износване, рано или късно те започват да работят некоректно. За поддържаните лаптопи проблемът с времевия ресурс на хард диска е важен и не трябва да се пренебрегва. Своевременната подмяна на твърдия диск може да избегне доста неудобства, включително и да предотврати необходимостта от извършване на възстановяване на данни, което днес не е много по-евтино от самата стойност на твърдия диск на лаптопа.

Компетентната подмяна на твърдия диск позволява да се запази цялата налична информация, както и най-важните настройки на необходимия софтуер. В допълнение, новият твърд диск ще повиши общата производителност на преносимия компютър чрез ускоряване времето за запис и четене на информацията.

Смяна твърд диск на лаптоп в повечето случаи не е сложен процес и отнема само няколко минути. Трудността е другаде, а именно търсенето на подходящ модел на устройството, което често отнема няколко часа, ако в BIOS e зададен лимит на максимален капацитет - налага се да се търси оптимално съотношение цена-качество.

Смяна твърд диск на лаптоп2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna