АКСИС КОМПЮТРИ - ВАРНА / Избор на оптимални компютърни конфигурации
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Избор на оптимални компютърни конфигурации

Правилно избраните компютърни конфигурации са необходимо условие за продуктивната работа на компютрите.

Често се използва понятието съотношение цена-качество, но за компютъра може да се каже и цена-производителност. Колкото е по-висока цената на компютъра, толкова по-бързо той изпълнява възложените му задачи.

При избор на компютърни конфигурации, преди всичко трябва да е определено какви задачи ще трябва да изпълняват компютрите и едва след това се подбира такава конфигурация, която може напълно да удовлетвори изискванията, като при подбора се съобразява и най-добрата цена и качество на компонентите. При конфигуриране на компютър е важно да се знае, че не всички компоненти са съвместими един с друг.

Ако не се ориентирате добре в наличните на пазара компоненти за компютри, най-добре е да се консултирате със специалистите в бранша. Не забравяйте, че технологиите се усъвършенстват, в резултат на което в търговската мрежа непрекъснато се появяват нови компоненти.

Възможните компютърни конфигурации се разделят условно на три групи:
- офисни
- домашни
- игрови

Офисни компютри
Комплектовани със съвременни компоненти, могат да възпроизвеждат мултимедийно съдържание (с изключение на форматите HD), прости игри като Tetris, Arkanoid и други подобни , да работят с офис пакети, както и да ползват интернет. Характеризират се с много ниска цена, която се дължи на пестенето от всичко при конфигурирането. Най-важното при тях е, че не подлежат на ъпгрейд - срещат се дънни платки изцяло лишени от слот за графични карти.

Домашни компютри с общо предназначение
Компютри които могат да изпълняват всички задачи поставяни на компютрите в домашни условия с изключение на съвременни игри изискващи високи резолюции и настройки. Основните от тях са възпроизвеждане на мултимедийно съдържание, включително HD формати, работа с фотографии и видео заснето от аматьори, фото и видео камери, мултимедийно конвертиране от формат във формат, възможност за възпроизвеждане на всички съвременни игри изискващи средни настройки и резолюция, като в повечето случаи чрез адаптиране на тези настройки те могат да се повдигнат значително над средното. Това разбира се не е всичко - споменаваме само най-ресурсоемките задачи поставяни за решаване в домашни условия.

Игрови компютри
Компютри които могат да изпълняват всички задачи поставяни на компютрите от предната категория, плюс възможност да се играят съвременните игри изискващи високи и свръхвисоки настройки и резолюции.

Компютърни конфигурации2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna