АКСИС КОМПЮТРИ - ВАРНА / Ремонт адаптер на лаптоп
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Ремонт захранващ адаптер на лаптоп

Основни неизправности в захранващ адаптер за лаптоп
- Повреда в автогенератора поради различни причини, включително и изгаряне на трансформатора.
- Пробив в диодите на изправителния блок или влошаване параметрите на електролитните кондензатори - това може да причини сериозни повреди в лаптопа.
- Повреда в транзисторите на инвертора за напрежение - липсва изходно напрежение.
- Некоректна работа на контролера, която променя режима на работа на останалите елементи в захранващия адаптер. Захранващ адаптер за лаптоп с подобен проблем може сериозно да повреди преносимия компютър.

Причини за възникване на повреди в захранващ адаптер на лаптоп

Причина за възникване на повреда в захранващ адаптер може да бъде и работа с неизправна батерия. Препоръчително е веднага след забелязване на ненормална работа, главно малко време на автономност на лаптопа, акумулаторната батерия веднага да се подмени с нова. Ако по някакви причини не може веднага да се постави нова батерия, то неизправната трябва да се извади от лаптопа и до осигуряване на нова да се работи само с адаптера - без акумулаторна батерия.

Трябва да се знае, че има повреди в зарядно на лаптоп които могат сериозно да повредят лаптопа - водещи до скъпо струващ ремонт на лаптопа.

Ремонт адаптер на лаптоп

Поради неособено високата стойност на захранващите адаптери, първоначално се прави диагностика за да се прецени стойността на евентуалния ремонт. В някои случаи е по-евтино да се закупи нов захранващ адаптер за лаптоп, отколкото да се ремонтира стария.

Компютърен сервиз Аксис - Варна извършва безплатна диагностика и по желание на клиента, последващ ремонт адаптер на лаптоп.

Когато се окаже, че ремонтът на адаптера е финансово неизгоден, при липса на оригинален, трябва внимателно да се подбере аналогов захранващ адаптер - да се търси максимално съвпадение на основните параметри като изходно напрежение, полярност и диаметър на контактния жак.

Адаптер на лаптоп2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna