АКСИС КОМПЮТРИ - ВАРНА / Ремонт на монитори
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Ремонт на монитори

Собствена служба за безплатна двупосочна доставка на вашата техника до нашия сервиз за ремонт на монитори

Сервиз Аксис Компютри-Варна работи със собствена безплатна (прочети условията) куриерска служба, която ще донесе вашата техника до нашия сервиз за монитори и след ремонта, в удобно за вас време, ще я достави обратно във вашия дом или офис.

Напомняме, че ремонт на монитори трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти!

Ремонт на монитори е сложна работа изискваща уменията на специалисти - не опитвайте да отстранявате повредата самостоятелно, защото след неквалифициран опит за ремонт на монитор става изключително трудно да се отстрани повредата дори и от специалист.

При неквалифициран опит за ремонт на монитор често се нанасят допълнителни повреди в монитора, което оскъпява последващия сервизен ремонт. В някои случаи пораженията са толкова големи, че ремонтът става финансово неизгоден.

Характерни повреди в монитор:

Мониторът не се включва - мониторът не се включва при повредена платка за захранване, причинено поради някакви причини късо съединение или повреда в захранващия кабел. За да се определи точната причина за повредата е нужно да се извърши диагностика.

Тъмен екран, повреда в инвертор на монитор - инвертор на монитор е една от най-важните части в системата. Осигурява високо напрежение за захранване на лампите, които осветяват екрана. Поради високите напрежения и тежкия режим на работа, често се поврежда.

Ленти на екрана, хоризонтални, вертикални, широки, тесни - нарушени контакти на матрицата. С изключение на редки случаи, не подлежи на ремонт.

Мониторът се включва, но става тъмен след две-три секунди. Сработва защитата на инвертора - повреда в блока на инвертора или изтощени лампи за подсветка.

Мониторът гасне след двайсетина секунди работа, като понякога това време достига дори до няколко часа - дефектна лампа за осветяване на екрана.

Червен оттенък и неравномерно осветяване на екрана - лампите за осветяване на дисплея са към края на своя ресурс и трябва да се заменят с нови.

Подмяната на осветяващи лампи при ремонт на монитори е една от най-трудоемките операции, защото се налага цялостно разглобяване на матрицата. Статистически, в сервиз за монитори се възстановяват около осемдесет процента от повредите. Останалите двайсетина процента повреди, поради висока стойност на нужните части достигаща стойността на нов монитор, не се ремонтират.

Нашият сервиз за ремонт на монитори отстранява повредата в рамките на два до пет дни, в зависимост от повредата, в което време е включено и двайсет и четири часа тестване след ремонта.

Ремонт на монитори2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna