Възстановяване на данни след форматиране
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Възстановяване на данни след форматиране

С изкуствения интелект трябва да се общува изключително внимателно, защото той е много чувствителен и при най-малките грешки отказва да изпълнява функциите си.

Какво е нужно, когато компютърът изпита нужда от обновяване -некоректна работа с файлове, операционна система, вируси и троянски коне, чести повреди в системата? В такива ситуации компютърът спешно се нуждае от форматиране и ако го направите и, без значение дали умишлено или неумишлено, всичко изчезне, единственият начин да се върнат вашите данни на твърдия диск е чрез възстановяване.

За да се избегне това, трябва да се знае какво точно е форматирането като процес, къде и кога трябва да се прилага, какви препоръки трябва да се следват за да не се премахнат данните и да не се навреди на системата.

Форматиране - това е уникален процес при който се унищожава цялото съдържание на твърдия диск за да се получи празен диск готов за работа.
Има два вида реорганизация на диска - на физическо и на логично ниво.

Разликата е, че при реорганизиране на логично ниво резултатът е по-добър, но за сметка на това, при нужда от възстановяване на изгубени данни процесът е много по-сложен.

Трябва също да се знае, че реорганизацията на твърдия диск не намалява неговия живот.

Говори се, че при форматиране информацията не може да бъде възстановена, но в действителност това не е така! При всяко форматиране, до преминаване на диска в друга файлова система (например от FAT в NTFS), данните могат да бъдат възстановени.

Дали ще има успешно възстановяване на данни след форматиране зависи от това, как са били разположени файловете на твърдия диск - нефрагментирани или са били разделени на части.
Последните могат да бъдат възстановени само частично.

Трябва да се знае и помни, че фрагментирането е една от често срещаните причини за загуба на данни.

Възстановяване на данни след форматиране е цяла система от дейности.

Идва момент в който за действително качествена преинсталация на операционната система, е нужно форматиране. Реорганизацията на твърдия диск е гаранция за бъдещо обновяване на компютъра и успешна работа на новоинсталираната операционна система.
При това трябва внимателно да се проверява дали се запазват всички данни от които има нужда.
Препоръчва се ако е възможно, да се правят резервни копия върху независим носител.

Ако по някаква причина форматирате твърдия диск и в края на процеса си спомните, че в него се съхраняват ценни файлове, няма причина за безпокойство.
Възстановяване на изгубени файлове е възможно, но е необходимо да се направи следното.

Нетърпеливо искате да си възвърне загубената в процеса на реорганизиране на диска информация? При никакви обстоятелства не трябва да се опитвате да правите това самостоятелно.

Не трябва да се записва нищо на твърдия диск (HDD), и най-вече да се продължава работата с компютъра - той трябва да се изключи от бутона, за да не се извърши съхраняване на информацията.

След това възможно най-скоро трябва да се извика специалист или компютърът да се отнесе до специализираните сервизи които се занимават с ремонт на дискове и възстановяване на данни.

Възстановяване на данни след форматиране2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna