АКСИС КОМПЮТРИ - ВАРНА /
Аксис Компютри - Варна - компютърен сервиз:
инсталиране, поддръжка и ремонт на лаптопи и компютри
Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна Аксис Компютри - Варна - компютри монитори лаптопи поддръжка ремонт на компютри Варна
Компютърен сервиз - цениНаши клиентиАбонаментна поддръжкаКорпоративни клиентиПолезноЗа насКонтакти


Ремонт на лаптопи
Повреди в лаптопите Почистване на лаптоп Ремонт на адаптер Смяна на букса Смяна на дисплей Панти на лаптоп Смяна на твърд диск Смяна на RAM памет Клавиатура на лаптоп Драйвери за лаптопи
Ремонт на компютри и др.
Ремонт на компютри Ремонт на захранване Компютърна помощ Поддръжка Диагностика Ремонт на монитори Ремонт на телевизори Подмяна подсветка Ремонт на UPS Изграждане на мрежи
Възстановяване на данни
Изтрити файлове След преинсталиране След форматиране От твърди дискове От флашки и SD карти От RAID масиви Как да избегнем риска Признаци за загуба Нашите услуги Чести въпроси към нас
 
Полезно
Както всяка друга техника лаптопът не е застрахован от повреди и по всяко време може да дефектира даден компонент. Все пак до голяма степен всичко зависи от това как потребителят ползва и се грижи за своя лаптоп.

Ето малко полезна информация:

1.Почистване на лаптоп
Охлаждащата система на лаптопа е един от най-важните компоненти на системата като цяло. Нейната роля е да предпазва важните и скъпи чипове (процесор, чипсет и др.) от прегряване. В процеса на работа на лаптопа неминуемо се засмукват прах и косми, които след няколко месеца образуват кече, през което преминаването на въздушната струя е силно затруднено, понякога и невъзможно. Работните температури се повишават средно с 15-20 градуса, вентилаторът работи шумно, корпусът загрява, лаптопът се изключва/рестартира. Това са признаци, че трябва да бъде извършено вътрешно почистване - разглобява се лаптопа, демонтира се охлаждащата система и се почиства, подменя се топлопроводящата паста.
При нас тази процедура отнема около 2 часа и цената е 20 лв.

2.Заливане с течности
Повечето потребители си мислят: ''Това не може да се случи на мен''. Да, случва се и то доста често. Резултатът почти винаги е смяна на клавиатура и скъп ремонт на дънна платка. За да избегнете подобни проблеми никога не поставяйте напитки в близост до лаптопа!

3.Често преместване на лаптопа
Когато преместване лаптопа винаги го изключвайте, тъй като ако по време на работа се получи някакво сътресение, лек удар или вибрация често се поврежда твърдия диск. Резултатът - загуба на снимки, документи и друга важна информация и разходи за нов твърд диск, евентуално и разходи за Възстановяване на данни.

4.Бавен компютър
Най-често се дължи на неоптимизирана операционна система - проблем с Windows, вируси или претоварване поради голямо количество инсталиран софтуер или игри.
• Следете състоянието на антивирусната програма - тя трябва да е актуална и действаща!
• Не инсталирайте софтуер, който не познавате или е със съмнителен произход!
• Винаги изключвайте компютъра от меню ''СТАРТ'', защото ако го изключите от копчето или контакта харддискът не може да приключи работата, която върши в момента и често това води до поява на системни грешки, нарушени файлови вериги, лоши сектори и др. Последствията са рестартиране или забиване при включване и ще се наложи преинсталиране на операционната система или в най-лошия случай може да се наложи смяна на харддиск!

Попитай ни ако се съмняваш, че нещо с компютъра не е наред - консултацията е безплатна :)

Полезно2005-2019 © Аксис Компютри - Варна - компютри лаптопи поддръжка компютърен сервиз ремонт
SEO оптимизация от web design hostvarna